Wednesday, August 12, 2009

H.E. Archbishop Demetrios of America Officiates at Liturgy at St. Irene Chrysovalantou.










Εορτασμός Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή που φέρει το όνομά της στη Νέα Υόρκη.

Η εξαήμερη θρησκευτική πανήγυρις ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιουλίου με τον την τέλεση του ειδικού Αγιασμού από τον καθηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής, Μητροπολίτη Τυάνων κ. Παϊσιο και κορυφώθηκε με τη λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου στους δρόμους της Αστόριας το μεσημέρι της Κυριακής 26 Ιουλίου, παρουσία πλήθους προσκυνητών από ολόκληρη τη χώρα.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εκπροσώπησε στις λατρευτικές εκδηλώσεις ο Επίσκοπος Σινώπης Αθηναγόρας, ο οποίος μετέφερε στους ομογενείς την αγάπη και τις ευλογίες του προκαθήμενου της Ορθοδοξίας.

Ανήμερα της εορτής, την Τρίτη 28 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.

Παράλληλα, από τις 23 έως τις 26 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε και το ετήσιο ελληνικό φεστιβάλ, τα έσοδα του οποίου διατίθενται για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που διατηρεί η Πατριαρχική Μονή (απογευματινό ελληνικό σχολείο και αναγνωρισμένο από την Πολιτεία παιδικό σταθμό).

By Revekka Papadopoulou-Panagos
Photos:Dimitrios Panagos

No comments:

Post a Comment