Wednesday, August 31, 2011

Σύναξις των Προκαθημένων των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων και της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας Κύπρου εις Φανάριον μεταξύ 1ης και 3ης Σεπτεμβρίου





Συνέρχεται, τη προσκλήσει και υπό την προεδρείαν της Α.Θ.Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Σύναξις των Προκαθημένων των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων και της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας Κύπρου εις Φανάριον μεταξύ 1ης και 3ης Σεπτεμβρίου ε.ε. . Της Συνάξεως ταύτης θα μετάσχωσιν αυτοπροσώπως οι Μακαριώτατοι Πατριάρχαι Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος και Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμος, οίτινες αφικνούνται σήμερον εις ΚΠολιν. Τον Πατριάρχην Αντιοχείας κ. Ιγνάτιον, κωλυθέντα τελικώς να παραστή, αν και ούτος πρώτος πάντων των προσκληθέντων Πατριαρχών ασμένως απεδέξατο την πρόσκλησιν όπως μετάσχη της Συνάξεως ταύτης, θα εκπροσωπήση ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Απαμείας κ. Ισαάκ.

Οι Μακαριώτατοι Πατριάρχαι, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου μετά των Αρχιερέων συνοδών Αυτών και ο εκπρόσωπος του Πατριάρχου Αντιοχείας θα συγχοροστατήσουν μετά της Α.Θ.Παναγιότητος και των Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου κατά την τελεσθησομένην Θείαν Λειτουργίαν, τη Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου ε.ε., επί τη εορτή της Ινδίκτου, και θα συνυπογράψoυν την επί τούτω καταστρωθησομένην Πράξιν επί τη ενάρξει του νέου εκκλησιαστικού έτους.

Αι εργασίαι της Συνάξεως θα αρχίσουν το εσπέρας της ιδίας ημέρας εν τω εν Φαναρίω Πανσέπτω Πατριαρχικώ Ναώ και θα ασχοληθούν μετά της καταστάσεως των Αγιωτάτων Ορθοδόξων Εκκλησιών εν τη Μέση Ανατολή κατά την παρούσαν χρονικήν συγκυρίαν, ως και μετά των Ορθοδόξων εν γένει πραγμάτων, περιλαμβανομένου και του θέματος της πορείας προς την Αγίαν και Μεγάλην Σύνοδον της Αγιωτάτης Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 31η Αυγούστου 2011

Εκ της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου

No comments:

Post a Comment