Wednesday, October 21, 2009

The Great Mississippi River:Restoring Balance







Η πληγείσα από τον τυφώνα Κατρίνα το 2005, πόλη της Νέας Ορλεάνης, φιλοξενεί από τις 21- 25 Οκτωβρίου το 8ο Περιβαλλοντολογικό Συμπόσιο «Θρησκεία, Επιστήμη και Περιβάλλον» με θέμα «Ο Μέγας Ποταμός Μισσισσιππής: αποκατάσταση της ισορροπίας»
Το συμπόσιο, το οποίο οργανώνεται από τον οργανισμό «Θρησκεία, Επιστήμη και Περιβάλλον» και τελεί υπό την υψηλή προστασία και την καθοδήγηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, θα συμπεριλάβει μεγάλο αριθμό επιστημόνων και διαμορφωτών πολιτικής, θεολόγων, περιβαλλοντολόγων, εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και ΜΚΟ καθώς και εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε.
Η Νέα Ορλεάνη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Πολιτείας της Λουιζιάνας, με πληθυσμό περίπου 500,000 κατοίκους, σημαντικό λιμάνι και βιομηχανικό κέντρο. Ιδρύθηκε το 1718 από τους Γάλλους και αποκτήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1803 ως τμήμα της εξαγοράς της Λουιζιάνας.
Ο Μισισιπής είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Βόρειας Αμερικής με μήκος 3.734 χλμ, από τη λίμνη Itasca ως τον Κόλπο του Μεξικού όπου εκβάλλει.
Photo:GANP/Dimitrios Panagos

No comments:

Post a Comment