Tuesday, May 10, 2011

Thousands attend Anastasis Service at St. Nicholas Greek Orthodox Church in Flushing, NY.









Ανάσταση – Αγιος Νικόλαος Φλάσινγκ

Χιλιάδες πιστών κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ και την γύρω από το ναό περιοχή και γιόρτασαν με λαμπρότητα τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου το χαρμόσυνο γεγονός της Ανάστασης του Θεανθρώπου. Για πρώτη φορά, της Αναστάσιμης Ακολουθίας, στην θεωρούμενη από πολλούς ως η πολυπληθέστερη ενορία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.
Κρατώντας το Αγιο Φως και ψάλλοντας με ανάταση ψυχής «Χριστός Ανέστη» μαζί με τον προϊστάμενο της κοινότητας π. Παύλο Παλεστίδη, τον π. Ιωακείμ Βαλασιάδη και τον π. Θεοφάνη Παπαντώνη, οι πιστοί άκουσαν από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για το σωτήριο γεγονός της Ανάστασης και το διαχρονικό μήνυμα της ελπίδας και της νίκης της Ζωής επί του Θανάτου.
Πριν την Αναστάσιμη Ακολουθία, ως είθισται, ο ιερατικώς προϊστάμενος π. Παύλος Παλεστίδης ανέγνωσε το πασχαλινό μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ενώ κατάμεστος ήταν ο ναός μέχρι και το τέλος της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας, με τους πιστούς – ανάμεσά τους αρκετά παιδιά- να αναμένουν να λάβουν τη Θεία Κοινωνία και μετά την απόλυση, την ευλογία του πασχαλινού κόκκινου αυγού από τα χέρια του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου.

PHOTOS:GANP/DIMITRIOS PANAGOS
www.panagos.com

No comments:

Post a Comment