Tuesday, April 26, 2011

Archbishop Demetrios Officiates at Apokathilosis Service Good Friday at St. Michaels Home.











Αποκαθήλωση – Οίκος Ευγηρίας Αγίου Μιχαήλ

Σε ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα έγινε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής η Τελετή της Αποκαθήλωσης στο Παρεκκλήσι του Αγίου Μιχαήλ στο Γιόνκερς.
Με ζωγραφισμένη τη χαρά στα πρόσωπά τους, μέσα σ’ αυτή την πένθιμη μέρα, οι γέροντες που ζουν στον Οίκο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ καλωσόρισαν για μια ακόμη χρονιά κοντά τους τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, στην καθιερωμένη επίσκεψή του, της Μεγάλης Παρασκευής, στο σημαντικό αυτό φιλανθρωπικό ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στην Ακολουθία της Αποκαθήλωσης, ενώ λίγο νωρίτερα παρακάθισε σε ένα νηστίσιμο γεύμα με τους γέροντες όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους και να δεχθεί τις ευχές τους για Καλή Ανάσταση.
Τις ευχές και την αγάπη τους μετέφεραν στους γέροντες και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, Πρέσβειρα Αγη Μπαλτά, η Γενική Πρόξενος της Κύπρου, Κούλα Σοφιανού, η Πρόεδρος της Εθνικής Φιλοπτώχου Αφροδίτη Σκιαδά και η πρόεδρος της Μητροπολιτικής Φιλοπτώχου Μαρία Σκιαδά, που βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό του Γηροκομείου, όπως και αρκετοί εθελοντές και υποστηρικτές του θεάρεστου έργου που επιτελεί.

Photos:GANP/Dimitrios Panagos
www.panagos.com

No comments:

Post a Comment