Monday, April 25, 2011

Saturday of Lazarus Special Challenge Liturgy Officiated by H.E. Archbishop Demetrios.






Σάββατο του Λαζάρου – Challenge Liturgy Program - Σταυρός

Tα παιδιά και τους νέους με ειδικές ανάγκες που προσήλθαν να εκκλησιαστούν στον ιερό ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσιγκτον ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο οποίος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία το Σάββατο του Λαζάρου συμπαραστατούμενος από τον ιερατικώς προϊστάμενο της κοινότητας π. Ντένη Στρούζα και τον π. Εβαν Ευαγγελίδη.

Είναι μια ειδική Θεία Λειτουργία που τελείται στην Κοινότητα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, μια φορά το μήνα στο πλαίσιο του «Challenge Liturgy Program», το οποίο συμπληρώνει φέτος 21 χρόνια λειτουργίας και αγκαλιάζει παιδιά και νέους με ειδικές ανάγκες από περίπου δέκα γειτονικές κοινότητες του Λονγκ Αιλαντ, του Κουίνς και του Westchester
Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1990 με πρωτοβουλία του π. Ντένη Στρούζα και του ζεύγους Εμμανουήλ και Μαρίνας Κατσούλη.

Παρέστησαν επίσης η Γενική Πρόξενος της Κύπρου Κούλα Σοφιανού, ο Πρόξενος της Ελλάδος Ευάγγελος Κυριακόπουλος και η πολιτειακή βουλευτής της Νέας Υόρκης, Αραβέλλα Σιμωτά.

Δεν έκρυβαν τη χαρά τους ο Ανδρέας Ζάφφος, η Τζέιμι Γρηγοράκη, η Τζανίν Πασκάλ και ο Νικόλας Μαραγκουδάκης για την έκπληξη που τους περίμενε στην κοινοτική αίθουσα, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, καθώς γιόρτασαν μαζί τα απριλιάτικα γενέθλιά τους και δέχθηκαν τις ευχές του Αρχιεπισκόπου.

Κατά την επίσκεψή του στην Κοινότητα ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ενημερώθηκε από τον π. Στρούζα και το κοινοτικό συμβούλιο για την πορεία των εργασιών αποπεράτωσης του νέου ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα τοποθετήθηκε ο Σταυρός στον τρούλο του νέου ναού.

Η Κοινότητα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ ιδρύθηκε το 1980, αριθμεί περί τις 400 οικογένειες και στο ελληνικό απογευματινό του σχολείο φοιτούν 240 παιδιά.
Πρόεδρος της κοινότητας είναι ο κ. Κρις Νεοκλέους, με Α’ αντιπρόεδρο τον κ. Νικ Κοκινάκη, Β’ αντιπρόεδρο την κ. Βαρβάρα Μαύρου, Ταμία τον κ. Μιχάλη Καβούνη, α’ βοηθό ταμία τον κ. Πίτερ Σταυρινό, β’ βοηθό ταμία τον κ. Μαρκ Πάππα, Γραμματέα την κ. Τάμι Ασλευ και μέλη τους Ντην Τσίρο, Μπιλ Κόνη, Δημήτρη Ντέλη, Ντένη Διονυσίου, Γκρεγκ Γιαννακόπουλο, Αδαμ Καρρά, Τομ Δημόπουλο, Τζον Κέτσογλου, Ειρήνη Μοσχούρη, Πίτερ Ορθο, Ανν Πρόκοπ, Μιχάλη Ψύλλο, Κωνσταντίνο Ρογδάκη και Μιχάλη Σάκουλα.
Photos: GANP/Dimitrios Panagos
www.panagos.com

No comments:

Post a Comment