Monday, April 25, 2011

Holy Tuesday, Kimissis Theotokou Greek Orthodox Church, Brooklyn, NY.







Μεγάλη Τρίτη – Κοίμηση της Θεοτόκου Μπρούκλυν

Παράδοση χρόνων αποτελεί για την κοινότητα της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλυν να χοροστατεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην Ακολουθία του Νυμφίου το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, στην οποία δεσπόζει το Τροπάριο της Κασσιανής, ένα από τα ωραιότερα της εκκλησιαστικής υμνογραφίας.
«Κύριε, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή...», έψαλαν σε κατανυκτικό κλίμα οι καλλίφωνοι ψάλτες του ναού, ενώ μικρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια, έστεκαν κρατώντας κεριά στα χέρια τους δίπλα στην εικόνα του Νυμφίου Χριστού, μαζί με τα παιδιά του Ιερού.
Στο κήρυγμα του ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος αναφέρθηκε στο σωτήριο μήνυμα της μετάνοιας της αμαρτωλής γυναίκας του Ευαγγελίου απέναντι στην προδοσία και την αμετανοησία του Ιούδα.
Ο Σεβασμιώτατος εξήρε την πρόοδο που εμφανίζει η Κοινότητα της Κοίμησης της Θεοτόκου και επαίνεσε τον ιερατικώς προϊστάμενό της, Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Γκανά και τους ενορίτες για την αφοσίωσή τους στην κοινότητα και το σπουδαίο έργο που επιτελούν.
Μαζί με τους ενορίτες της Κοίμησης της Θεοτόκου βρέθηκαν το βράδυ τη Μεγάλης Τρίτης η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος Πρέσβειρα Αγη Μπαλτά, η Γενική Πρόξενος της Κύπρου, Κούλα Σοφιανού και ο Πρόξενος της Ελλάδος Ευάγγελος Κυριακόπουλος

Photos:Dimitrios Panagos
www.panagos.com

No comments:

Post a Comment