Wednesday, May 8, 2013

BY
REVEKKA PAPADOPOULOU-GREEK NEWS

 Μεγάλη Τετάρτη – Αγιο Ευχέλαιο –(Αγία Τριάδα Χίκσβιλ)



Κατάμεστος ήταν ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδας στο Χίκσβιλ του Λονγκ Αιλαντ το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης από πιστούς που προσήλθαν να λάβουν θεία ευλογία από το αγιασμένο και ευλογημένο λάδι του Αγίου Ευχελαίου. Εντονη ήταν η παρουσία των μικρών παιδιών. 
 
Μετά την ανάγνωση εφτά Ευαγγελίων και εφτά ευχών, ο ιερατικώς προϊστάμενος της κοινότητας π. Θεοφάνης Παπαντώνης και ο π. Γεώργιος Σταυρόπουλος ευλόγησαν το λάδι με το οποίο έχρισαν τους πιστούς στο μέτωπο, τα μάγουλα, το σαγόνι και τα χέρια.
«Το Ευχέλαιο είναι μυστήριο προς ίαση ψυχής και σώματος. Ολοι είμαστε άρρωστοι όχι μόνο σωματικά, αλλά και πνευματικά και όλοι χρειαζόμαστε αυτή την ίαση της ψυχής και του σώματος», επισήμανε ο π. Θεοφάνης, εξηγώντας πως το Ιερό Ευχέλαιο, ένα από τα επτά Μυστήρια της Εκκλησίας μας, τελείται την ημέρα αυτή για να μας προετοιμάσει για την Ανάσταση του Κυρίου, αλλά και για τη Μεγάλη Πέμπτη που γιορτάζουμε την παράδοση από τον Κύριο των Αχράντων Μυστηρίων. 
 
Το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης τελέστηκε η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, ενώ αργότερα το βράδυ η Ακολουθία του Ορθρου της Μεγάλης Πέμπτης, η οποία είναι αφιερωμένη στον Ιερό Νιπτήρα, τον Μυστικό Δείπνο, την Προσευχή του Κυρίου στο Ορος των Ελαιών και την Προδοσία του Ιούδα, που αποτελεί την αρχή των Παθών.


No comments:

Post a Comment