Wednesday, May 8, 2013


 BY REVEKKA PAPADOPOULOU-GREEK NEWS
Μεγάλη Παρασκευή - Στόλισμα Επιταφίου – (Αγιος Δημήτριος Τζαμέικα)

Το στόλισμα του Επιταφίου ξεκινά στις περισσότερες εκκλησίες τη νύχτα της Μεγάλης Πέμπτης, αμέσως μετά την Ακολουθία των Αγίων Παθών και αποτελεί μια ιεροτελεστία που διαρκεί ώρες. Το ιερό έργο, τηρώντας την παράδοση, αναλαμβάνουν στις περισσότερες περιπτώσεις οι κυρίες της Φιλοπτώχου που διαλέγουν και ετοιμάζουν τα λογής – λογής άνθη που θα στολίσουν τον Τάφο του Κυρίου.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Τζαμέικα φέτος τα λουλούδια για τον Επιτάφιο που στόλισαν το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής οι κυρίες της Φιλοπτώχου, μαζί με άλλα μέλη της κοινότητας, προσέφερε, μια εκλεκτή ενορίτισσα στη μνήμη του γιου και του συζύγου της, όπως είπε στη Greek News η πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Φαίη Πάππας. 
 
«Είναι μεγάλη η τιμή τόσο για μένα όσο και για όλες τις κυρίες που βρίσκονται αυτή την ώρα εδώ που μπορούμε κάθε χρόνο να στολίζουμε τον Επιτάφιο», δήλωσε η κ. Πάππας, ενώ η κ. Αφροδίτη Δήμου, από τα ακούραστα μέλη της Φιλοπτώχου, τόνισε πως είναι «κάτι πολύ συγκινητικό, ιδιαίτερα για ό,τι συμβολίζει για μας. Ερχόμαστε κάθε χρόνο μαζί με άλλα μέλη της κοινότητάς μας και στολίζουμε τον Επιτάφιο, αλλά και την εκκλησία μας γιατί η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για μας.»
«Στολίζουμε τον Επιτάφιο εδώ και πολλά χρόνια και προσπαθούμε να διατηρήσουμε τις παραδόσεις μας όπως κάναμε και στην πατρίδα», σημείωσε η κ. Καίτη Αγγελή, ενώ η κ. Πάτυ Νάκου τόνισε πως «ανυπόμονα προσμένει κάθε χρόνο τη στιγμή αυτή» που θα βοηθήσει και η ίδια στο στόλισμα του Επιταφίου, όπως και η κ. Μαρία Κένη η οποία, επίσης, συμμετέχει κάθε χρόνο σ΄αυτή την ιεροτελεστία, τηρώντας πιστά την παράδοση. «Είμαι εδώ και 55 χρόνια σ’ αυτή την κοινότητα και την αγαπώ πολύ. Είναι μια από τις καλύτερες κοινότητες», είπε για τον Αγιο Δημήτριο Τζαμέικας.
«Καλή Ανάσταση» ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο η κ. Τούλα Κεντρωτά, λέγοντας πως «είμαστε πολλά χρόνια εδώ στον Αγιο Δημήτριο. Δουλεύουμε ωραία μαζί και στολίζουμε τον Επιτάφιο.» 
WWW.PANAGOS.COM

No comments:

Post a Comment